NAKON MOLITVENOG DORUČKA

Magazinović: Razlike ne smiju biti prepreke da budemo jedno

Izdvojio je i dvije poruke s današnjeg susreta od vjerskih predstavnika - pronalazak mira u sebi, te da riječi susret i sreća imaju isto značenje

Saša Magazinović. Fena

N. H.

29.4.2024

U Sarajevu je danas održan Nacionalni molitveni doručak, a nakon toga se obratio Saša Magazinović, jedan od organizatora događaja i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 

Magazinović je naglasio da "političari nikad nisu više isticali svoju religioznost, a nikad nije bilo više kriminala i korupcije". 

- Nikada se više nije govorilo o nepravdi, manjku solidarnosti, a nikada više toga nije bilo u društvu - kazao je Magazinović.

Kazao je da su se na Nacionalnom molitvenom doručku poslale upravo takve poruke.

- Naša ključna poruka danas je da naše etničke razlike, vjerska pripadnost ili neka druga, nije i nikada neće te ne smije biti zid između nas. Da odemo korak dalje, naša poruka je da naše razlike nikada ne smiju biti prepreka da budemo jedno - rekao je Magazinović.

Izdvojio je i dvije poruke s današnjeg susreta od vjerskih predstavnika - pronalazak mira u sebi, te da riječi susret i sreća imaju isto značenje. 

 Kazao je da buduži susreti trebaju donijeti sreću bližnjima, ali i državi. 

- Želimo graditi mostove, a ne podizati zidove i crtati granice - istakao je Magazinović. 

Ahmet Šala. Fena

Osim Magazinovića, obratio se i Ahmet Šala (Shala), profesor s Kosova, rekavši da je prisustvovao u političkoj misiji.

- Ljudi smo koji su prošli iste izazove tokom i poslije rata, ali nismo tu da pričamo o prošlosti, već budućnosti - naveo je on.

U životu postoje izazovi, prilika, promjena, izbor i saradnja, poručio je.

- Imali smo mnogo izazova, a imamo šansu da napravimo transformaciju, zavisno od izbora koji imamo i s kim sarađujemo - naveo je Šala, rekavši da je prenio poruke mira:

- Molimo se za vas i mir, te podržavamo sve inicijative koji imaju taj cilj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.