KRAJ ERE VELIKE "TROJKE"

Legendarni argentinski teniser: Sada dolazi vrijeme za Alkaraza i Sinera

Ovu "trojku" su godinama činili Rafale Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković

Huan Martin del Potro. PlatformaX

R. K.

28.4.2024

Svim ljubiteljima tenisa je jasno da ubrzo dolazi jedna nova era najboljih tenisera, nakon dugogodišnje dominacije velike "trojke".

Ovu "trojku" su godinama činili Rafael Nadal, Rodžer Federer (Roger) i Novak Đoković. 

Federer se već penzionisao, dok se Nadal i Đoković još ne predaju.

Kraj jedne i početak druge ere

Huan Martin del Potro (Juan) je pričao o tome kako dolazi kraj jedne, te početak druge ere najboljih tenisera.

 - Alkaraz (Carlos Alcaraz) i Siner (Jannik Sinner) će imati veliko rivalstvo, a to je uvek dobro u tenisu - rekao je Argentinac.

 - Nekada su bili Agasi i Sampras, pa su došli Nadal i Federer, potom Đoković, a sada dolazi vrijeme Karlosa i Janika. Bit će to sjajna vijest za tenis, njih dvojica oči u oči - kazao je Del Potro.

Povlačenje iz tenisa

Argentinac se povukao iz tenisa prije dvije godine, jer više nije mogao da izdrži borbu sa čestim povredama, te se dotakao stalnih povreda koje muče Nadala.

 - Mora da počne da se privikava na činjenicu da se teniska etapa u njegovom životu završava. Rodžer više ne igra ali je njegovo nasljedstvo ostalo. Rafa sada ima mogućnost da sam izabere i vrijeme i način za penzionisanje. Ja tu priliku nisam imao. Gledati ga kako igra i koliko strasti donosi na teren, zaista su nevjerovatni, to niko drugi ne može. Ne vjerujem da će skoro biti sličnog tenisera. Ne gledam mnogo tenis na TV, ali kada igraju Rafa ili Novak, uvijek to radim - rekao je Del Potro.

Alkaraz kao pravo osvježenje

Del Potra je u Majamiju oduševio posebno Alkaraz.

 - Bio sam u Majamiju tokom turnira i gledao Karlosa. Uživao sam, on donosi pravo osvježenje za tenis. Djeluje kao da ima 30 godina i da je već cijelu deceniju na Turu, a veoma je mlad. Nemam još jasnu ideju da li da budem trener, i dalje uživam kod kuće bez obaveze da putujem. Volio bih da jednog dana prenosim iskustvo mladima. Ko zna, možda promijenim mišljenje narednih godina - rekao je Huan Martin del Potro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.