NJEMAČKI STRUČNJAK

Tuhel pred meč sa Real Madridom: "Ovo polufinale djeluje kao da je finale"

Meč između Bajerna i Reala se igra u utorak od 21 sat na stadionu u Minhenu

Tomas Tuhel. PlatformaX

R. K.

29.4.2024

Bajern Minhen i Real Madrid će u utorak 30. aprila igrati svoj prvi meč polufinala ovogodišnje Lige prvaka na čuvenoj "Alianz areni".

Upitne zvijezde Bajerna

Ovaj veoma bitan meč za Bajern mogle bi propustiti zvijezde tima Džamal Musijala (Jamal Musiala) i Leroj Sane (Leroy).

 - Postoji nekoliko odluka koje ćemo donijeti u zadnji tren, kao što je to slučaj s Džamalom i Lerojem - rekao Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) na press konferenciji za medije.

Naime, Musiala osjeća bol u koljenu, a Saneu problem predstavlja bol u preponama, pa je Tuhel rekao da će donijeti odluku nakon posljednjeg treninga pred meč sa Realom.

Polufinale kao finale

 - Ovo polufinale djeluje kao da je finale. To je svakako vrlo važan dvoboj, utakmica s velikim odjekom - rekao je njemački stručnjak.

"Bavarci" su pod njegovim vodstvom izgubili utrku s Bajerom za naslov prvaka Njemačke, koji su osvajali 11 puta zaredom od 2013. godine.

S druge strane, Real Madrid je gotovo pa sigurno novi prvak Španije, a izbacivanjem branitelja naslova Mančester sitija u četvrtfinalu, timu iz Španije je pehar Lige prvaka sve bliže.

Historija

Bajern i Real Madrid su kroz historiju Lige prvaka i Kupa prvaka odigrali ukupno 26 utakmica, po čemu su rekorderi ovog takmičenja kad su u pitanju međusobni dvoboji.

 - Sastaju se dva velika kluba. Znamo da Real ima iskusnu i vrlo kvalitetnu momčad. Ključno će biti naći pravu ravnoežu između napadačkog nogometa i obrane. Želimo povoljan rezultat i dobru startnu poziciju za uzvrat - izjavio Džošua Kimih (Joshua Kimmich).

Njihov duel ovogodišnjeg polufinala Lige prvaka je na rasporedu u utorak od 21 sat na stadionu "Alianz arena"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.