MIRAN FABJAN O RAJIĆU

Slovenski Roki hvali mladog bh. boksera: "On kad te udari, laku noć moja mala barbiko"

Dilan Rajić je talentovani bh. bokser koji je prošle godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu za juniore

Rajić: Fabjan biranim riječima o njemu. Instagram / Screenshot

29.4.2024

Popularni slovenački MMA borac Miran Fabjan pažnju bh. javnosti skrenuo je na sebe pobjedom protiv Tomislava Spahovića na FNC- 14 eventu održanom u Sarajevu krajem prošle godine.

Nakon meča u Sarajevu, poslije kojeg se zahvalio Allahu na trijumfu, osvanula je priča o Fabjanu. Slovenski Roki, kako mu je nadimak, bio je na rubu, a spas je pronašao u islamu. 

Sada je hvalio mladog bh. boksera Dilana Rajića (Dylan), koji je u novembru prošle godine s dva meča otišao na Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu, a iz Budve se vratio s bronzanom medaljom.

- Imamo sada ludu ekipu. Imamo Dylana, to je mali Bosanac iz Roterdama. Mali, ima 206 centimetara i 135 kila. Gledajte, on je imao dva meča i ode na Evropsko prvenstvo za juniore u boksu i osvoji bronzu. Kikbokser, bolesno stari - rekao je Fabjan.

Stvarno imamo dobru ekipu. Ja sam star, mogu sutra završiti, ali ovaj Dylan... Ima momak 22 godine. On kad te udari, laku noć moja mala barbiko – rekao je Miran Fabjan.

Inače, Dilan Rajić je nakon osvojene bronze u razgovoru za "Avaz“ otkrio kako je imao ponude brojnih zemalja da nastupa za njih, ali da je on imao samo jednu želju – da se bori pod zastavom Bosne i Hercegovine. Želja mu se ispunila.

U Budvu je otišao s trenerom Almedinom Fetahovićem i osvojio medalju.

Zanimljivo, svoju sportsku karijeru je počeo kao fudbaler. Sa 14 godina se prebacio u kik-boks, a onda se prebacio na boks kojim se bavi već sedam-osam godina.

I došao je pod trenersku palicu Fetahovića, koji je svojevremeno prije 30-ak godina osvojio prvu medalju za BiH. Bilo je to na Mediteranskim igrama u Monpeljeu.

Što se Fabjana tiče, on je nedavno "uspavao" Žgelu, a onda najavio okršaj sa Darkom Stošićem, koji je planiran u Beogradu u junu mjesecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.