ČLANICA NAŠE STRANKE

Objavljen promotivni video: Bešlija želi na čelo Novog Sarajeva?

Videom koji je objavila na društvenim mrežama Bešlija kao da najavljuje svoju kampanju

Facebook

D. H.

29.4.2024

Uveliko traju unutarstranački razgovori o mogućim kandidatima za predstojeće lokalne izbore, a Naša stranka čini se da već ima svoju favoritkinju.

Iako stranke Trojke (NS, NiP i SDP) najavljuju zajednički nastup na lokalnim izborima, situacija u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, ali i Općini Centar neizvjesna je. Naime, u Centru je došlo do otvorenog sukoba između odbora NiP-a i Naše stranke iz koje dolazi načelnik Srđan Mandić. U Centru, s druge strane, tikve su odavno pukle između načelnika Hasana Tanovića i SDP-a s jedne, te NiP-a i Naše stranke s druge.

Iako se nijedna od stranaka nije javno oglašavala o kandidatima za načelnike, čini se da videom koji je objavila na društvenim mrežama Bešlija kao da već najavljuje svoju kampanju. U videu Bešlija hodom kroz Vilsonovo šetalište poručuje kako je potrebno izgraditi bolje Novo Sarajevo.

U kratkom videu, koji traje manje od jedne minute, Bešlija govori da stanovnicima Novog Sarajeva treba više zelenila, pijaca, sportskih terena, ali i odvojenih parkića za djecu i ljubimce.

- Treba nam više kulturnih dešavanja. Hoćemo kino, pozorište, galerije i muzeje. Mi smo ipak urbana općina – poručuje Bešlija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.