BROJNI PRIJEDLOZI SPORNI

NiP Srebrenica uputio zahtjev Ministarstvu uprave RS: Traže da se poništi odluka o izmjeni naziva ulica

Naveli su da će javnost informirati o odluci resornog Ministarstva, te su još jednom naglasili da će u ovoj pravnoj borbi ustrajati

BHRT

FENA

13.5.2024

Narod i Pravda Srebrenica saopćio je da je danas podnesen zahtjev Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da izvrši nadzor nad zakonitošću odluka o izmjeni naziva ulica u Srebrenici od 15. aprila ove godine.

Od Ministrastva je zatraženo da, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi RS, zbog grubog kršenja zakona od Opštine Srebrenica, poništi kao nezakonite odluke o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

- Ovim smo započeli pravnu brobu za poništenje odluka o izmjeni naziva naših ulica. U toj borbi ćemo istrajati do posljednje pravne instance, jer smo uvjereni u nezakonito postupanje Opštine Srebrenica - navodi se u saopćenju NiP-a Srebrenica.

Dodaje se da su ovaj zahtjev podnijeli bivši članovi Komisije Opštine Srebrenica koja je trebala provesti zakonsku proceduru, zatim potpredsjednik RS-a, predsjednici političkih stranka NiP Srebrenica, SDA Srebrenica, SDP BiH Srebrenica i drugi.

Na kraju su naveli da će javnost informirati o odluci resornog Ministarstva, te su još jednom naglasili da će u ovoj pravnoj borbi ustrajati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.