LIGA PRVAKA

Terzić i Borusija srušili PSG u Dortmundu i došli na korak od velikog finala

"Milioneri" će u utorak na Parku Prinčeva braniti prednost od jednog gola

S utakmice u Dortmundu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
E. Ć.

1.5.2024

Fudbaleri Borusije Dortmund pobijedili su Pari Sen Žermen u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka rezultatom (1:0) i tako došli na korak od velikog finala.

Napao je PSG od prve minute na Signal Iduna Parku, ali je tim Edina Terzića, Bosanca porijeklom iz Donjeg Vakufa, uspješno odbijao nalete Parižana.

A onda sjajna dubinska lopta Nike Šloterbeka (Nico Schlotterbeck) i još bolja realizacija Niklasa Fulkruga (Niclas Fullkrug) za vodstvo "Milionera" od 36. minute

Sreća je bila saveznik Borusije na ovoj utakmici jer je PSG u 52. minuti dva puta pogodio stativu u razmaku od svega nekoliko sekundi. Prvo je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) pogodio okvir gola, a onda i Ašraf Hakimi (Achraf).

Osam minuta kasnije Fulkrug je promašio zicer nakon odlične povratne lopte Džejdona Sanča (Jadon Sancho). Do kraja utakmice su viđene po šansa na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

"Milioneri" će u utorak na Parku Prinčeva braniti prednost od jednog gola. Nadaju se da će se nakon 11 godina ponovo plasirati u finale Lige prvaka.

Da stvar bude bolja ove godine se, baš kao i 2013., finale igra na Vembliju.

Rezultat i strijelci:

Borusija Dortmund - PSG 1:0 (Fulkrug 36').

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.