NBA PLEJ-OF

Vlasnici Filadelfije kupili 2.000 ulaznica pred eliminacijsku utakmicu sa Niksima

Razlog ove čudne kupovine jeste pokušaj da se gostujući navijači spriječe u dolasku na ovu utakmicu, koja može biti eliminaciona za Sikserse

Embid. AP

Di. R.

2.5.2024

Vlasnici NBA ekipe Filadelfija Seventisiksers kupili su 2.000 ulaznica pred šestu utakmicu plej-ofa sa Njujork Niksima.

Razlog ove čudne kupovine jeste pokušaj da se gostujući navijači spriječe da dođu na ovu utakmicu, koja može biti eliminaciona za Sikserse.

Filadelfija je izgubila 92:97 u posljednjoj domaćoj utakmici, a njihova glavna zvijezda Embid (Embiid) javno je govorio o tome da su brojni navijači Niksa nadglasali njihove navijače i tako pomogli svojoj ekipi u završnici meča.

- Razočaravajuće. Volim naše navijače, ovime ih ne prozivam, ali ovo je vrlo nezgodno. Jasno mi je kako ima jako puno navijača Niksa koji žive u blizini - izjavio je Embid.

Siksersi su u petoj utakmici, koja se igrala u Nju Jorku, uspjeli slaviti rezultatom 112:106 nakon produžetaka. Tom pobjedom su smanjili rezultat u seriji na 3:2, a sada ih čeka još jedna utakmica na domaćem terenu. 

Vlasnici Filadelfije Džoš Haris (Josh Harris), Dejvid Blicer (David Blitzer) i Dejvid Adelman (David), zajedno sa manjinskim vlasnikom Majklom Rubinom (Michael Rubin), kupili su 2000 ulaznica koje će podijeliti navijačima Filadelfije koji se budu prvi javili.  

- Ne smijemo dopustiti navijačima Niksa da još jednom okupiraju našu dvoranu! - objavio je Majkl Rubin putem društvene mreže X

Siksersi su na svom Instagram profilu podijelili sliku kako dijele ulaznice navijačima na ulici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.