Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

 1. #1
  Guest

  TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Da li ste culi za taheebo caj? Gledala sam na prije 2-3 mjesecana TV Hayat u jednoj emisiji... "Zdravlje i dobar zivot" ili sllicnog naslova, gost je bio neki sarajevski svecenik koji je uspio izlijeciti rak crijeva taheebo cajem i nekim sokovima... Po njegovom misljenju. Ime mu nazalost nisam upamtila, nista na internetu ne mogu da nadjem (o sveceniku), a trebale bi mi informacije u vezi ovog navedenog slucaja. Hvala unaprijed svima...

 2. #2

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  pogledajwww.popmartin.com/mcelwaine/3rd-coming/anti-cancer

 3. #3

 4. #4

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Za tahebo čaj znam još od prije rata. U Sarajevu, u ulici Mula Mustafe Bašeskije ima apoteka "Tahebo", gdje se može kupiti taj čaj, kapi taheba i destilovana voda koja je potreba za spremanje čaja.
  Znam da je jako dobar, da liječi tešku anemiju, popravlja krvnu sliku, regeneriše jetru i sve unutarnje organe. Treba ga piti najmanje 3 mjeseca, po jedan litar dnevno. Poslije toga je čovjek kao preporođen. Da li je nekome uspio i u liječenju raka, ne znam, ali znam da je stvarno zdrav i da umnogome pomaže.

 5. #5
  Guest

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Hvala vam najljepsa, puno ste mi svi pomogli!!!

 6. #6
  stalni član foruma
  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  345

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Imam konkretno iskustvo sa čajem. Koristila sam ga skoro dve godine, jer mi je imunitet bio jako loš.Posle niza viroza, koje su bile direktna posledica fizičke iscrpljenosti i nedostatka sna, javila mi se povišena telesna temperatura. Tačnije, bila sam konstantno subfebrilna (37.3 celzijusa), imala sam lupanja srca. Pomišljali su na miokardit, međutim virološkim analizama je utvrđeno da je koksaki virus odsutan, ali da mi je povišena vrednost adeno-virusa u titru. Onda, vitaminska terapija, što više voća i povrća. Rezultat, par kilograma viška. Onda je moja majka čula za tahebo i ja sam počela da ga pijem. Temperatura je spala nakon nepunih mesec dana, ali sam ja nastavila da ga pijem. I danas ga popijem s vremena na vreme i zdrava sam kao dren, hvala Bogu. Morate voditi računa da čaj ne dođe u kontakt sa metalima, jer metale rastvara. I amalgamske plombe pomalo rastvara, pa budite obazrivi.

 7. #7
  Bosanka na forumu labosanka's Avatar
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Kod kuce
  Posts
  4,572

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Dragana dali si sa cajem koristila paralelno neke druge ljekove. Ako hoces mozes mi na pp odgovoriti.
  Volim da te odpozadi gledam jer sprijeda izgledas kao retardirani majmun.

 8. #8
  stalni član foruma
  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  345

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Izvini što ti tek sad odgovaram, nisam imala vremena za ćaskanje. Nisam ništa drugo koristila, uzimala sam samo šumeće tablete cinka. Probaj, sigurno ćeš biti zadovoljna rezultatima.

 9. #9
  Guest

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Dragana, pises da ca ne smije doci u kontakt sa metalom. Kako da ga skuhas? Mora li da kuha u posudi ili da se zalije vrelom vodom? Hvala unaprijed!

 10. #10
  stalni član foruma
  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  345

  Re: TAHEEBO (TAHEBO) CAJ???

  Čaj se kuva u neoštećenim emajliranim posudama, koje nemaju onaj metalni prsten na vrhu, ili u vatrostalnoj džezvi.Kuva se dvadesetak minuta na tihoj vatri. Dnevna količina koju treba popiti je pola litra. Kada se setiš, popiješ po nekoliko gutljaja i tako dok ne popiješ svoju dozu. Ja sam čaj cedila u običnu staklenu teglu.Srdačan pozdrav i uspeh u lečenju ili oporavku, od srca ti želim. Samo budi uporna.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •