Results 1 to 4 of 4

Thread: ČOROKOTOVO ULJE - lijek za sve bolesti

 1. #1
  stalni član foruma adnannn's Avatar
  Join Date
  Feb 2013
  Location
  Slovenija
  Posts
  118

  ČOROKOTOVO ULJE - lijek za sve bolesti

  ČOROKOTOVO ULJE - Lijek za sve bolesti

  Znaci oslabljenog imuniteta:

  - česte infekcije i upale,

  - slabost, iscrpljenost i umor

  Imunitet omogućava organizmu da prepozna strana tijela te ga štiti od njihovog štetnog djelovanja. Ovdje se najčesće radi o bakterijama, virusima i parazitima. Ako naš imuni system besprijekorno funkcionira vrlo je vjerovatno da nećemo ozbiljno oboljeti čak ni u slučaju da smo direktno izloženi utjecaju raznih uzročnika bolesti, a isto tako nećemo imati alergijske reakcije, iako smo izloženi alergenima. Oslabljen imunitet dovodi do čestih infekcija, dok je njegova hiperaktivnost preduslov za nastajanje alergija i autoimunih bolesti (organizam reagira na vlastito tkivo). Stoga uravnotežen imuni sistem predstavlja osnovu za zdravo funkcionisanje organizma i održavanje zdravlja.

  Dosadašnja istraživanja čorokotovog ulja pokazuju da se njegovo višestrano djelovanje na razna oboljenja proteže najvećim dijelom upravo putem jačanja (stimuliše rast T- i B-limfocita) i regulacije imunog sistema (imuno-modulatorno dejstvo). Zbog njegovog izuzetno povoljnog dejstva na imunitet koji ima ključnu ulogu pri očuvanju zdravog organizma, čorokotovo ulje je preporučljivo kao podloga svim, u nastavku, navedenim recepturama.

  Imunitet trebate potpomagati ako:

  • se često osjećate umorno i bez snage

  • ste često prehlađeni ili skloni infekcijama

  • imate hronična oboljenja

  • se ne hranite zdravo

  • se ne krećete dovoljno

  • ste na poslu izloženi velikim fizičkim opterećenjima ili se profesionalno bavite sportom

  • uzimate mnogo lijekova

  • malo spavate i imate stresnu svakodnevnicu
  Receptura za jačanje imuniteta:

  Ova receptura predstavlja podlogu svim ostalim u nastavku navedenim recepturama.

  Uzimajte čorokotovo ulje 3 puta na dan prije jela ili zu jelo po jednu supenu kašiku (djeca po jednu čajnu kašiku).

  Preventivno, u cilju održavanja jakog imuniteta se uzima jedna supena kašika dnevno prije doručka (djeca uzimaju jednu čajnu kašiku). Preventiva je preporučljiva naročito u zimskom periodu i situacijama u kojima smo izloženi stresu (stres utiče na slabljenje imuniteta).

  Ulje se treba uzimati najmanje 8 sedmica da bi se osjetili prvi efekti na imunitet, a preoprucljivo je dugorocnije uzimanje narocito kod ljudi izlozenih permanentnom stresu i sa sklonostima nezdravoj ishrani.
  DJELOVANJE ČOROKOTOVOG ULJA NA ALERGIJE

  Alergije predstavljaju nekontrolisanu i prekomjernu reakciju našeg imunog sistema na inače bezopasne supstance iz naše okoline. Mehanizmi imunog sistema imaju ulogu da prepoznaju strane i potencijalno štetne supstance (najčešće su to različite bakterije, virusi i paraziti) te da ih neutrališu ili eliminiraju čime štite nas organizam od raznih oboljenja. Ali ako imuni sistem počne da identificira bezopasne stvari iz naše okoline kao štetne, npr. cvijetni polen, te aktivira imunološke reakcije, koje često mogu biti vrlo burne i opasne, onda govorimo o alergijama.

  Čorokotovo ulje daje izvanredne rezultate kod alergičara. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma. U jednoj od alergoloških studija koju je sproveo njemački imunolog dr. Schleicher se bilježi da je čorokotovo ulje kod 85% od 600 stotina alergičara pokazalo uspješne rezultate

  Zbog svog hemijskog sastava, koji uključuje nezasićene masne kiseline, Timokinon, Nigellon, beta-sitosterin itd. čorokotovo ulje pokazuje u vrlo kratkom vremenu povoljan učinak i na astmu.

  Receptura kod alergija

  Tretman kod alergija najbolje je započeti nekoliko mjeseci prije perioda u kojem cvatu biljke na koje smo alergicni, kako bi se tijelo uspjelo pripremiti za sezonu visoke koncentracije polena u zraku.

  3 x dnevno 1 supena kasika, najbolje neposredno prije jela ili uz jelo.

  Izbjegavajte ili smanjite u Vašoj ishrani unos mesa, kafe, slatkiša, alkohola i gaziranih pića, a obogatite ishranu sa friškim voćem i povrćem. Kome je ovo teško neka razmisli o izreci velikog znalca na području prirodne medicine, časne sestre Hildegard von Bingen: „Za svaku bolest postoji lijek, ali ne i za svakog pacijenta“.

  Do sada su zabilježeni slučajevi alergičara s izrazito teškim simptomima koji su se u roku od nekoliko mjeseci ili par godina riješili skoro svih simptoma alergije.
  HIPERTENZIJA-POVIŠEN KRVNI PRITISAK

  Hipertenzijom ili povišenim krvnim pritiskom se prema opšte prihvaćenim kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) smatraju vrijednosti sistoličkog arterijskog pritiska više ili jednake 140 mmHg i/ili dijastoličkog arterijskog pritiska više ili jednake 90 mmHg, dobivene u tri uzastopna, adekvatna mjerenja tokom 1-3 sedmice.

  Kod povišenog krvnog pritiska povećan je pritisak krvi u krvnim sudovima što može dovesti do ozbiljnih oštećenja arterija i organa koje arterije snabdijevaju krvlju, u najčešćim slučajevima se ovdje radi o srcu i mozgu (koronarne i cerebro-vaskularne bolesti). Ova bolest predstavlja jedan od glavnih rizika za nastanak bolesti poput angine pectoris i srčanog infarkta, moždanog udara i hronične bubrežne bolesti.

  Povišen krvni pritisak zna biti često čak i dužim vremenskim razdobljima bez alarmantnih simptoma zbog čega i jeste iznimno opasan, jer se oboljele osobe ne osjećaju bolesnim i iz toga razloga ne kontrolišu svoje zdravstveno stanje. Čak i kod osoba koje znaju da imaju visok krvni pritisak često fali motivacija za liječenjem jer ne osjećaju direktne tegobe.

  U težim slučajevima ili ako osobe vrlo osjetljivo reaguju na povišen krvni pritisak mogu se pojaviti sljedeći simptomi:

  • Glavobolja (uglavnom u jutarnjim satima)

  • Zujanje u ušima

  • Nesvjestica

  • Osjećaj nedostatka vazduha

  • Lupanje srca

  • Izraženo crvenilo u licu


  Nemojte brinuti zbog lošeg rezultata jednog mjerenja krvnog pritiska, jer pravu sliku vašeg krvnog pritiska daje tek prosječna vrijednost izvedena iz redovnih mjerenja tokom dužeg vremenskog perioda.

  Na povoljno dejstvo čorokotovog ulja po pitanju krvnog pritiska ukazuju iskustva iz tradicionalne medicine kao i novije naučne publikacije (Dehkordi FR, 2008; Ali BH, 2003; Zaoui A, 2000).  Receptura i savjeti kod hipertenzija

  U maloj posudi dobro promiješati 1 kašiku praška od čorokotovog sjemena, 2 kašike meda i 1 česno sitno ribanog bijelog luka.

  Upotreba: Smjesu uzimati friško pripremljenu, 40 dana, svako jutro prije doručka.

  Paralelno s tim je potrebno uzimati i po jednu kašiku hladno presovanog nefiltriranog čurokotovog ulja prije svakog obroka.

  Preporučuje se istovremeno uzimanje i drugih prirodnih sredstava za snižavanje pritiska, npr. bijelog gloga (koriste se cvijet i listovi oko cvijeta) koji važi za univerzalni prirodni lijek za spuštanje krvnog pritiska. Glog djeluje na simpatikus čime smanjuje napetost i tonus krvnih žila. On uravnotežuje srčanu akciju i uklanja simptome poput pojačanog osjećaja lupanja ili preskakanja srca. Koristi se tijekom nekoliko mjeseci. Uz to se mogu koristiti i čaj od žare koji ima diuretsko djelovanje (potiče stvaranje mokraće čime se uklanja višak vode iz organizma).

  Krećite se mnogo i izbjegavajte stres. Naučno je dokazano da čak i svakodnevne šetnje od nekih sat vremena uveliko smanjuju rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Pokušajte umanjiti tjelesnu težinu ukoliko ste gojazni.

  Izbjegavajte ili smanjite u Vašoj ishrani unos soli, mesa, kafe, slatkiša, alkohola i gaziranih pića, a obogatite ishranu sa friškim voćem i povrćem.

  Visok krvni pritisak može biti prouzrokovan i stresom. U tom slučaju je preporučljivo eterično ulje jasmina čije pare je dobro udisati i valerijane koja se može uzimati oralno ili kombinaciju ovih dvaju metoda.
  Čorokotovo ulje – holesterol

  U današnje vrijeme se vodi nemilosrdna “borba” između pristalica teorije o “holesterolu ubici” i pristalica teorije o holesterolu kao sastavnom, neophodnom i bezopasnom dijelu našeg metaboličkog sistema. Na jednoj strani imamo konvencionalnu medicinu i farmaceutsku industriju koje bez sumnje najviše profitiraju od lijekova za snižavanje holesterola (radi se o milijardama eura) te investiraju ogroman novac u svrhu pokazivanja ispravnosti njihovih teza, a na drugoj strani imamo alternativce koji se također sa masom dokaza suprotstavljaju konvencionalnoj teoriji “Holesterola ubice”.

  Jedan od njih je i Prof. dr. med. Walter Hartenbach, autor intrigantne knjige: Laž o holesterolu” u kojoj se, prema Hartenbach-ovim tvrdnjama, govori o jednoj od najvećih prevara u području savremene medicine, a koja se temelji na neistinitim tvrdnjama o holesterolu, nastalim pod uticajem farmaceutske industrije (najjače industrije poslije vojne industrije).

  Prema njegovim navodima mnoge farmaceutske kompanije izdvajaju ogroman kapital za pogrešno prikazivanje naučnih studija kojima manipulišu mase i time otvaraju liječnicima vrata da produkte ovih firmi reklamiraju kao prijeko neophodne za zdravlje što ovim firmama na posljetku donosi enormnu korist.

  Hartenbach navodi brojke od 50 do 75 miliona eura po statistici, koje se prosječno izdvajaju samo da bi se holesterol proglasio odgovornim za pojavu srčanog infarkta (činjenica koja se, međutim, ne može potvrditi niti jednom znanstveno-medicinskom studijom). Više o ovome mozete naći u knjizi “LAŽ O HOLESTEROLU, bajka o lošem holesterolu”, izdavača EruditA-e Zagreb, 2004.

  Bilo kako bilo čorokotovo ulje, sudeći prema naučnim publikacijama, utiče na snižavanje koncentracije holesterola u krvi, a za razliku od konvencionalnih lijekova nema negativnih sporednih dejstava. Ako se o sporednim dejstvima u ovom slučaju može govoriti onda su ona u svakom slučaju pozitivna za zdravlje a ne negativna. Osim uticaja na razinu holesterola u krvi čorokotovo ulje u naučnim studijama pokazuje i anti-aterogeno dejstvo, tj. sprečava zadebljavanje i ukrućivanje krvnih sudova, a samim time utiče preventivno na visok krvni pritisak i kardio-vaskularne bolesti (npr. srčani ili moždani udar).  Receptura kod holesterola

  3 x dnevno 1 supena kašika čorokotovog ulja, po mogućnosti neposredno prije jela ili uz jelo.

  Krećite se mnogo. Naučno je dokazano da čak i svakodnevne šetnje od nekih sat vremena uveliko smanjuju rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Pokušajte umanjiti tjelesnu težinu ukoliko ste gojazni.

  Izbjegavajte ili smanjite u Vašoj ishrani unos mesa, kafe, alkohola, slatkiša, alkohola i gaziranih pića, a obogatite ishranu sa friškim voćem i povrćem.

  Kao propratnu terapiju preporučujemo također i redovno uzimanje ribljeg ulja i to 1 supenu kašiku ujutro i popodne. Nakon svaka dva mjeseca redovnog uzimanja potrebno je napraviti pauzu od mjesec dana. Oprez: omega-3 kiseline brzo oksidiraju čime riblje ulje gubi djelotvornost. Riblje ulje u obliku granulata ili u kapsulama je otpornije na oksidaciju.
  Primjena čorokotovog ulja kod dijabetesa (šećerne bolesti)

  Povišen nivo glukoze u krvi, usljed nedostatka inzulina, hormona kojeg proizvodi gušterača (pancreas), uzrokuje bolest dijabetes mellitus u narodu poznatoj kao šećerna bolest.

  Radi se o oboljenju koje vrlo učestalo među evropskim satnovništvom. Samo u Njemačkoj je broj dijabetičara između 1980. i 2010. godine porastao sa 153 na 285 miliona.

  Simptomi dijabetesa nisu uvijek očiti i može proći dosta vremena dok se ne razviju. Dijabetes se može imati mjesecima ili čak godinama i ne biti svjestan oboljenja ili ne imati jasne simptome dijabetesa. Razumijevanje mogućih simptoma dijabetesa može dovesti do rane dijagnoze i liječenja. Ako imate bilo koji od sljedećih znakova i simptoma dijabetesa, posjetite doktora:

  • gubitak tjelesne težine

  • jaka glad i žeđ

  • slabost i umor

  • učestalo mokrenje

  • slabljenje vida

  Postoje dva osnovna oblika dijabetesa, a to su dijabetes tipa I i dijabetes tipa II.


  Diajabetes u narodnoj medicini

  U narodnoj medicini se čorokotovo ulje koristi i kod dijabetesa. Također i moderna naučna istraživanja ukazuju na njegovu djelotvornost u pogledu tretmana dijabetičkih simptoma. Trenutno se istražuju mehanizmi i aktivne supstance putem kojih čorokot djeluje na smanjenje nivoa glukoze u krvi. Pretpostavlja se da djeluje tako što pankreatične beta-ćelije štiti od oksidativnog stresa, ali ih i stimuliše na pojačanu proizvodnju inzulina. Osim toga postoje ukazi na povoljno dejstvo kod dijabetesom prouzrokovane periferne neuropatije.  Kroz historiju
  U prošlom desetljeću, američki i arapski naučnici renomiranih istraživačkih instituta (između ostalih i u Centru za istraživanja protiv raka „Hilton Head Island“ u South Carolini) otpočinju, pomoću modernih metoda, analizirati ovu blagoslovljenu biljku. Došli su do sljedećih rezultata:

  - sjeme ćurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva

  - supstance u ekstraktu ćurekota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja

  - ulje ćurekota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja

  - ulje ćurekota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi

  - pri dugoročnoj upotrebi ulje ćurekota ojačava imunološki sistem


  Pored toga su otkrili da ekstrakt čurekota (Nigella-sativa-ekstrakt), primijenjen u većim količinama, prouzrokuje sljedeće:

  - stimulaciju ćelija koštane srži (porast za 250%)

  - povećanje produkcije T-ćelija „pomagača“ i B-ćelija „proizvođača antitijela“ u imunološkom sistemu

  - povišenu produkciju interferona/bjelančevina koji su od velike važnosti za imunološki sistem

  - sprječavanje razmnožavanja ćelija raka (50%-tno usporavanje razvoja)


  Jedan drugi istraživački institut, „Cancer Immuno-Biology Labaratory“ je nezavisno od ovih rezultata, eksperimentirajući na životinjama, također ustanovio da ćurekot usporava razvoj ćelija raka.


  Ćurekot - usporava razvoj ćelija raka

  Nezasićene punomasne kiseline, koje su sadržane u ćurekotu, potrebne su kao gradivne materije za hormone tkiva. One podstiču razmjenu materija i probavu. Osim toga regulišu holesterol i omogućuju zdravu razmjenu materija. Tako su za kožu i za kosu od velike važnosti.

  Dosadašnja ispitivanja su pokazala da ćurekot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka.

  Studija na Dječijoj univerzitetskoj klinici u Mainzu je pokazala da, u ćurekotu sadržana Gamma-linolen-kiselina, ima antiastmatički efekat, obzirom da sprječava alergične reakcije.

  Povećanim stresom, konzumiranjem sredstava za uživanja, uz manjak kretanja, jednostranom ili pogrešnom ishranom uništavamo svoj imunološki sistem. Moderna imunološka istraživanja potvrđuju da redovna upotreba ćurekotovog ulja djeluje sprječavajuće protiv društvenih bolesti kao što su neke vrste raka, zakrčenje arterija, reumatska oboljenja, pojava mrene na očima...

  Dugoročna, konsekventna upotreba ćurekotovog ulja popravlja razne simptome alergičara u 90% slučajeva. Osim toga poboljšava imunološke efekte, pomaže kod alergija na polen i prašinu, kod neurodermitisa, astme, infekcija i drugih bolesti. Ulje ćurekota se može koristiti kao dodatak ishrani do 3 grama dnevno (za zdrave osobe, a pri liječenju prema uputstvu za doziranje), mišljenje je dr. Schleichera s Odjela za imunologiju u Münchenu.

  Ćurekot i med se već stoljećima uspješno koriste kao ljekovita sredstva i sigurno da njihova djelotvornost nije prevaziđena ni u ovom našem 21. vijeku što nam i potvrđuju moderna istraživanja.

  Važno je znati da do potpunog dejstva ćurekota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher.

  Način upotrebe

  1. Nervoza

  Jedna mala kašika ulja sa findžanom kahve.

  2. Kašalj i bronhitis

  Namazati uljem prsa i leđa i piti 3x1 supenu kašiku ulja + 2 kašike staviti u čašu vrle vode i udisati.

  3. Malaksalost

  Jedna supena kašika ulja + sok od narandže. Piti 10 dana izjutra.

  4. Poboljšanje pamćenja

  Jedna mala kašika ulja sa 100 ml čaja od nane. Piti 10 dana.

  5. Bubrezi

  Samljeti ¼ kg ćurekota (u zrnu) i pomiješati sa ¼ kg meda. Piti izjutra prije jela 2 kašike ove smjese sa ½ čaše tople vode i 1 kafenu kašiku ćurekotovog ulja.

  6. Ljepota

  Namazati lice sa 1 kašikom ulja od ćurekota + 1 kašikom maslinovog ulja. Nakon 1 sahata oprati lice sapunom i vodom.

  7. Povraćanje i mučnina

  Jednu malu kašiku mljevenih karanfilića pomiješati sa 1 supenom kašikom ulja, popiti sa čašom čaja od nane. Piti 3 puta dnevno.

  8. Ojed

  Ojedeno mjesto oprati vodom i sapunom, zatim posušiti i namazati uljem, navečer i ostaviti do jutra. Tako raditi 3 noći.

  9. Srce i suženje krvnih aorti

  Ujutro i naveče piti po 1 kašikicu (za čaj) ulja sa toplim napitkom (čaj, mlijeko ...).

  10. Psorijaza

  Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od ćurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi.

  11. Bradavice

  Bradavicu namazati uljem, a zatim popiti 1 kafenu kašiku ulja. Terapija se koristi 3 puta na dan (15 dana). Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi.

  12. Reumatizam

  Umlačiti ulje i namazati (utrljati) oboljele dijelove tijela. Zatim popiti 1 veliku kašiku ulja. Terapija traje 14 dana 2 puta dnevno.

  13. Glavobolja

  Tri puta dnevno uljem namazati čelo, sljepočnice i iza ušiju. Izjutra popiti 1 čajnu kašikicu ulja prije jela. Terapija traje 3 dana.

  14. Kiselina i stomačne tegobe

  Jednu čašu mlijeka + 1 supenu kašiku ulja 3 puta dnevno.

  15. Ženske bolesti

  Jednu kafenu kašika ulja sa čajem zaslađenim 1 kašikom meda piti 5 puta dnevno. Terapija traje 40 dana.

  16. Upala nosnih šupljina, suhi kašalj, bronhijalna astma, gripa

  5 puta dnevno namazati unutrašnjost nozdrva uljem od ćurekota, jako udahnuti i izbaciti šlajm na usta (nekoliko puta). Terapija traje 3 dana.

  17. Očne bolesti i oštećenje vida

  Pola sahata prije spavanja namazati kapke i kožu oko očiju uljem, a zatim se popije 1 čajna kašika ulja pomiješana sa i čašom soka od mrkve.

  18. Dijabetes

  15 minuta prije doručka i večere uzeti 1 kafenu kašiku ulja, pomiješanu sa 1 čašom čaja od cimeta. Upozorenje: Obavezno izmjeriti vrijednost šećera prije i poslije (1/2 sahata) uzimanja terapije. ukoliko je šećer niske vrijednosti ne uzima se terapija.

  19. Jačanje imuniteta

  15 minuta prije doručka i večere uzeti jednu čajnu kašikicu ulja, i zaliti sa ½ čaše vode u kojoj je rastopljena supena kašika meda.
  “I'm a cage, in search of a bird.”

 2. #2
  Sve je to lijepo ali nista ne moze biti lijek za SVE bolesti.

 3. #3
  stariji član foruma SEINE's Avatar
  Join Date
  Mar 2011
  Location
  BRD Felsberg
  Posts
  663

  corokotovo ulje

  Izvinjavam se ali neznam staje Corokotovo ulje
  i gde se moze nabaviti

 4. #4
  stalni član foruma
  Join Date
  Jun 2013
  Posts
  152
  Quote Originally Posted by SEINE View Post
  Izvinjavam se ali neznam staje Corokotovo ulje
  i gde se moze nabaviti
  kod vehabija,pred dzamijom kralja fahda,ali ako ga budes trosio po ovim preporukam,tri supne kasike dnevno,mislim da ces umrjeti do kraja terapije Ja sam par puta probao(mislim ono apotekarsko ) vrlo jako ulje.
  Categories > Black Seed Oil > Black Seed Oil (Cumin Seed) - Cold Pressed

  Piping Rock Item #6515
  Black Seed Oil (Cumin Seed) - Cold Pressed

  16 fl oz (473 mL) Liquid
  In Stock X

  $14.99
  $33.32

  55% Off

  Quantity:

  • This oil promotes total body wellness
  • A great natural source of Omega-6 and 9
  • Has been used for 100's of years for health


  *These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
  This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
  Product Label
  Supplement Facts

  Serving Size: 1 Teaspoon (5 grams)
  Amount
  Per Serving
  % Daily
  Value
  (DV)
  Calories 45
  Fat Calories 45 mg
  Total Fat 5 g 7.5%
  Saturated Fat 1 g 0.05%
  Black Cumin Seed Oil Omega-3 (ALA) 0.3% Omega-6 (LA) 58.8% Omega-9 (OA) 22% 5 g *

  Other Ingredients: Freshly cold-pressed & unrefined virgin black cumin seed oil (Nigella sativa).
  Directions: For adults, take 1-2 teaspoonful's, with food.
  WARNING: If you are pregnant, nursing or taking any medications, consult your doctor before use. If any adverse reactions occur, immediately stop using this product and consult your doctor. If seal under cap is damaged or missing, do not use. Keep out of reach of children. Store in a cool, dry place.
  Other Information: May be kept refrigerated or stored at room temperature, keep away from heat or direct sunlight.

  * Daily Value (DV) not established.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •