Senad Hadžić iz Banovića u Bosni i Hercegovini, koji je prije šesnaest dana krenuo pješke prema svetom gradu Meki, stigao je u Novi Pazar, grad u Sandžaku.
[24 sata info]
Sadašnji pisac i diplomirani ekonomista sa Sarajevskog univerziteta Senad Hadžić je 10. decembra 2011. godine ispraćen ceremonijom na kojoj je prisustvovao veliki broj Bošnjaka, a tokom proteklih 16 dana prešao je skoro 400 kilometara.
Hadžić je stigao u Novi Pazar, grad u Srbiji, a u svojoj izjavi je kazao da se za putovanje pješke ka svetom gradu odlučio zbog velike ljubavi prema Allahu dž.š. i njegovim miljenicima.
Hadžić je kazao da će tokom putovanja preći skoro šest hiljada kilometara i dodao da ima za cilj stići u Meku u ljetnim mjesecima 2012. godine.
Govoreći da će se nakon obavljanja hadža ponovo vratiti u Bosnu i Hercegovini, Senad Hadžić je kazao da svoja iskustva stečena tokom putovanja namjerava prenijeti u knjizi koju planira napisati po povratku.
Senad Hadžić je rekao da će u sklopu putovanja prema svetom gradu posjetiti i Tursku, dodajući kako je ta posjeta od posebnog značaja za njega. ''Moji preci su u Bosnu i Hercegovinu doselili iz Anadolije. Tako da sam veoma uzbuđen što ću u okviru ovog putovanja imati priliku posjetiti i zemlju mojih predaka'', kazao je Hadžić.
Hadžić je istakao kako se tokom putovanja susretao sa toplim riječima i pažnjom stanovnika mjesta kroz koja je prošao i dodao: ''Kada budem stigao u Meku i Medinu, puno ću doviti za dobru budućnost svih nas u regionu''.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/dogad...#ixzz1hhd7Fcqc

Odgovori s citatom

2